Zoete slagroom overwinning

Tim en ik kochten taart voor zijn verjaardag.
Gewoon lekker Hollands en kredietcrisisbestendig bij de Hema.
Kleine taartjes, dan kun je verschillende smaken uitzoeken en ben je er tenminste een half uur mee bezig, want kiezen blijft toch moeilijk.
Drie taartjes bestellen, afrekenen en op de verjaardag ophalen.
Bij het ophalen in de rij zagen wij een groot plakaat: actie drie halen 4e gratis, voor alle soorten gebak. Zowel de aankoop als het afhalen vielen binnen de actieperiode.
Mooi mazzeltje voor Tim en toch leuk op je verjaardag….
“Wij hebben er drie, nu mogen we een 4e gratis, toch?” zeiden we bij de aflevering, want de verkoopster bood het niet uit zichzelf aan.
“Nee hoor, want u heeft al betaald, dat had u meteen moeten zeggen”.
Ehh dat is nou jammer, helemaal als je er net om gevraagd hebt en eigenlijk niet met een nee wegt wilt lopen.
Kassabon erbij, actievoorwaarden, maar de verkoopster bleef onverbiddelijk en legde uit dat ze ze dan met 4 door de scanner moest halen om het op de actie aangeslagen te krijgen.
We dropen af. Tim vond het maar raar en niet eerlijk, ik was het helemaal met hem eens, maar begreep wel dat we deze verkoopster niet meer op een ander spoor zouden krijgen.
Halverwege onze weg naar buiten, stelde ik Tim voor om ons verhaal toch maar eens even bij de klantenservice te gaan vertellen. Normaalgesproken laat ik dit soort dingen lopen omdat ik niet zo gek ben op zeuren en vragen, maar deze keer wilden we eigenlijk toch gewoon de taart en ons gelijk.
Ha!
Na uitleggen, heen en weer praten en een loopje van de klantenservicedame naar de afdeling gebak, kregen we ons 4e taartje.
We bespeurden een lichte blik van “als u hem zo graag heeft, hier is hij dan”, maar dat kon ons niet meer deren.
Voor ons stond vast welke taart die avond het lekkerste zou zijn!


admin