Blik op Iran

Vanavond had ik mijn vader aan de telefoon. Hij kwam dit weekend terug uit Iran. Hij was daar 3 weken op vakantie geweest. Ik heb nog geen foto gezien, maar zo door de telefoon schetste hij al een mooi beeld van wat hem daar had beziggehouden.

Hij had zo te horen een behoorlijke studie gemaakt van de sluierdracht. Want sluier en sluier was twee, hij zag hoe verschillende vrouwen de mazen in hun sluierdracht opzochten, het verschil probeerden te maken in de lengte van de broek die er onder zat, hier en daar toch nagelak, hoewel verboden. Het had hem duidelijk beziggehouden.

Hij maakte de blits met zijn digitale camera, vooral ook omdat de mensen die hij op de foto zette hem bedankten als ze zichzelf op de display op de foto zagen staan.

Hij verwonderde zich over de vele soorten politie en de permanente aanblik van gewapende politieagenten of militairen in het straatbeeld. Hij zocht zich rot naar internetcaf


maureau