De week draait voorbij, week 2

Wat gebeurde er deze week

Zondag 16 mei

Vakantievoorbereidingen met alvast een mooi voorproefje, kaartjes voor Madama Butterfly in Torre del Lago, zie verslag

Maandag

De interne stafdag, veel vergaderen. Daarna spreekuur waarin er ontevreden bewoners kwamen over de grote blote muurschildering in de Jacob van Lennepstraat, zie verslag

Dinsdag

Db-vergadering: verliep niet echt gemakkelijk, nog een boel over nagedacht, lessen uit getrokken (voor mezelf en anderen, kijken of ik die uit kan zetten) ’s middags training morele oordeelsvorming, zie verslag

Woensdag

Eigenlijk mijn vrije dag, maar ja……’s ochtends een trotse Tim naar de verjaardag van zijn juf Sienie gebracht met verkleedkleren en cadeautje (ma trots dat ze deze keer en tijdig actie had ondernomen op de verkleedoutfit en tijdig aan een cadeautje had gedacht). Groot feest en’s middags een door hem zelf geschikt bloemstukje mee naar huis.  Tussendoor even een extra DB overleg. ’s Middags de opening van KrisKrasKinkerKunst: daar had ik met volle overtuiging ja tegen gezegd: Een erg kindvriendelijke activiteit, dus Tim ging lekker mee en genoot ook zichtbaar. Ik genoot ook van het feit dat ik de hele middag mee kon lopen en doen, zie verslag

Donderdag

De Hemelvaartsdag besteedde ik aan veel was, schoon beddegoed, een bizarre maar toch licht vermakelijk video samen met mijn dochter (Legally Blonde 2) en even lekker naar de speeltuin. De geplande barbeque voor die avond mislukte omdat de barbeque vanwege de wind steeds uit ging.

Vrijdag

Aan het werk op het stadsdeel, waar bijna niemand was vanwege de dag na Hemelvaart. Lekker rustig, uitstekend geschikt voor opruimactiviteiten. Ik moest een stuk zoeken waarvan al duidelijk was dat niemand anders binnen de organisatie het nog had. Laatste poging was in mijn eigen archief (lees propvolle kast). Ik gooide drie kastplanken oud materiaal weg en vond uiteindelijk wat men zocht…..niet in de kast, maar in mijn persoonlijk archief in de computer, Ha.

’s Middags nog een gesprek met een van de studenten die in samenwerking tussen de gemeente en de UvA bezig is met een onderzoekje over de potentie van Glasvezelkabel voor Amsterdam.

Aan het eind van de dag de agendacommissie voor de commissievergadering. Het blijft nog stevig zoeken naar de goede verdeling van verantwordelijkheden binnen het dualisme. Hier zitten 4 mensen van volstrekt goede wil bijelkaar en toch zitten we elkaar regelmatig aan te kijken met een blik van “zo gaat het nog niet helemaal goed, maar hoe dan wel?” Gelukkig is de sfeer bij die constatering goed.

Zaterdag

Standaard: schoonmaak in huis. Daarna verzette ik wat voeten, zinnen en gedachten bij een wandeling met mijn moeder in het Twiske: even beweging, even buiten, even rust, aandacht en een goed gesprek.


maureau