De Week draait voorbij, week 3

Vergaderen en nog meer vergaderen, iemand gaat mij schilderen (in functie), felicitatie 100-jarige, hoe voer je functioneringsgesprekken, wel 2 MR vergaderingen op scholen, veel portefeuillehoudersgesprekken, nog meer Kunst, wandelen met de buurtregisseur, ontvangst van gemeenteraad en college uit Arnhem……. en uiteindelijk een lang Nivon Pinksterkampweekend

Zondag 23 mei

Lekker in huis geklooid en uitgebreid naar de speeltuin, zie verslag

Maandag

Erg veel staf: veel inhoud en zo af en toe (ook in evaluatie achteraf) wat functionele knarrigheid van mijn kant (wat me nopg niet lukt is een inschatting te maken over wie zich daar na afloop nu ellendiger over voelt, de beknarden of ik)

’s middags een kennismakingsgesprek met de kunstenares die mij gaat portretteren in het kader van een project Stadsgezichten. Spannend wel je eigen beeltenis in de handen van een kunstenaar te leggen.

Dinsdag

DB in afgeslanke vorm: collega Hans is op vakantie. We hoefden maar 3 besluiten te nemen deze keer, dus uitgebreid aandacht voor de kleinere dingen in ons leven: ruim aandacht voor de agenda’s van de afgelopen week, even bijpraten etc. Daarmee vulden we toch onze ochtend, maar in mijn beleving bepaald nuttig en sfeerbevorderend: geen haast wel tijd.

’s middags bezoek aan een 100-jarige, (zie verslag) gesprek met de stadsdeelsecretaris en een bijeenkomst met het crisismanagementteam: binnenkort gaan we weer op oefening. Paraat dus als er een bedrijfscalamiteit ontstaat. ’s Avonds MR vergadering.

Woensdag

De hele dag vrij: wat een genot. Mijn woensdag staat standaard uitgeroosterd, maar dat lukt zelden. Voor het eerst sinds minstens een half jaar hoefde ik nu ook ’s ochtens niet en lukte het om niet ’s ochends een kind naar school te hoeven brengen. Beetje uitgeslapen dus. ’s avonds helaas wel een berg stukken doorgeploegd, maar daar was ik na de dag dan ook helemaal fit voor.

Donderdag

Een gigantische brei aan overleggen, zie verslag. De jurering van de ontwerpwedstrijd voor een kinderschildering op een huis in de Jan Hanzestraat was dolle pret. Vrijdag 4 juni om 17.00 uur is de prijsuitreiking. Ik weet al welke het worden gaat, maar dat blijft nog een verrassing. De opening van de Chagall tentoonstelling bij de RCA was erg leuk en de tentoonstelling heel mooi, zie verslag

Ons portefeuillehoudersoverleg ICT was kort, bondig en in goede harmonie, binnen drie kwartier stonden we weer buiten. Zo snel dat opeens een aantal collega’s nog tijd hadden voor een drankje na.

 

Vrijdag

’s Ochtends liep ik mee met de buurtregisseur van politie. Deze keer in de WG buurt. Altijd erg leerzaam en nuttig. Je hoort veel en leert ook met andere ogen naar een buurtje kijken. Bizarre constatering dat onze nieuwe fietsbrug door vandalen te demonteren lijkt. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling, dus daar moeten we snel wat aan doen. Ik zou niet op het idee komen om te gaan proberen een brug te demonteren….maar ja als anderen dat wel doen, dan moeten we dat toch onmogelijk maken. We gingen op huisbezoek bij iemand waar net was ingebroken: niets gestolen, maar het heeft wel een behoorlijke inpact op een bewoner als dit gebeurt. ook werd ons nog de weg gevraagd naar de nieuwe hondenuitlaatstrook. Die wordt pas dit weekend geopend, maar er is dus al vraag naar. Ik hoop dat dit een teken is dat onze hondenpoepcampagne succesvol is.

Onderweg trof ik nog een aantal net geplaatste maar nog niet uitgepakte fietstulpen aan. Wederom een goed teken. Vanwege de vele aandacht die er op dit moment toch al voor de sloop van het Swammerdam instituut is, gingen we daar even niet langs, maar ik kon het na afloop niet laten toch weer even te kijken:

’s Middags ontving het stadsdeel nog een delegatie van de gemeenteraad uit Arnhem met een oude Amsterdamse bekende, Burgemeester Paulien Krikke. Zij kregen een rondleiding in De Hallen en werden door mij ontvangen in ons buurtmuseum alwaar we veel konden vertellen over onze Urban en Bellamybuurtaanpak. Wederom een mooie gelegenheid om ook Arnhem van ons Bellamykookboek en de Oud-West boodschappentas te voorzien. Zij werden na hun bezoek in Oud-West nog in de ambtswoning ontvangen en ik spoedde me naar huis voor het weekend kamperen. Met de auto volgeladen moest ik onderweg nog AT5 te woord staan

Zaterdag

Pinksterkamp, zie verslag


maureau