Vakantiegevoel rekken

’s Avonds laat kwamen we thuis in een subtropisch Amsterdam. We laadden de rotzooi uit, schoven de kinderen in bed en gigen beneden naast onze voordeur op de Overtoom op een terrasje zitten om het vakantiegevoel te verlengen. Lekker met een drankje naar de auto’s op de Overtoom kijken: nog een beetje vakantiegevoel en langzaam weer wennen aan de stad.

De volgende dag zette het vakantiegevoel nog lekker door. Met zoon Tim naar de speeltuin op het Cremerplein, die tijdens mijn vakantie behoorlijk gerenoveerd is. Onder een parasol op het gras las ik de helft van de achterstallige kranten terwijl zoonlief  in het pierenbadje dreef. Tegenwoordig kan je er ook ouderwetse dubbellikijsjes kopen, dus net als vroeger. Welliswaar staat dit badje nog niet vermeld op pierenbadjeswebsite (wel het badje op het Bellamyplein). Het was gezellig en druk en droeg erg bij aan het verlengde vakantiegevoel.

Zaterdag eindelijk naar de Canalpride. Tot nu toe heb ik die steeds gemist omdat ik op vakantie was. Wat een feestelijke drukte en spektakel, een relaxed soort koninginnedag met mooie mensen op de boten en langs de kant. Ook GroenLinks met Roze Links was op het water. Weer een mooi vakantiedagje.

Zondag begon toch de dikke envelop van het werk verwijtend te kijken. Maandag weer aan de slag en er moet een boel gelezen worden. Geen nood, de stukken werden gelezen in het opblaasbadje op het dakterras zodat ik toch nog de hele dag genoot van het mooie weer.

Kortom, ik kan er weer helemaal tegen, heb er zin in en vanf morgen weer werkgerelateerd nieuws.


maureau