50 jaar boekenweek op school

Woensdag had ik de mazzel aanwezig te kunnen zijn bij het toneelstuk in het kader van het 50-jarig jubileum van de Kinderboekenweek op ’t Winterkoninkje. Samen met drie klassen uit de groepen 5 t/m 7 genoot ik van de enthousiasmerende verhalen over de kinderboekenweek en het toneelstuk.

Elk jaar organiseren de school en de bibliotheekouders voor alle kinderen een programma in het kader van de kinderboekenweek. Dit jaar voerden ouders Hina en het mes op uit  De Dans van de drummers van Hans Hagen die dit jaar de Gouden Griffel won.

Omdat ik vaak voor mijn werk even een kopje koffie bij de concierge van de school drink, had ik in de afgelopen weken al mooie attributen en vele varianten van afrikaanse kleding voorbij zien komen.

De combinatie van de aandacht die de school hier in steekt en de gedrevenheid waarmee de ouders een prachtig decor, een mooi verhaal en enthousiast spel neerzetten (ouders die normaal niet op het toneel staan) doen mij toch wel wat.

Daar gebeuren hele mooie dingen, zoals vaak op school.

De kinderen genoten en na afloop van het toneelstuk dansen ouders en kinderen met afrikaanse muziekinstrumenten, geheel in stijl van het thema van de Kinderboekenweek.

Extra leuk was dat Hans Hagen vorig jaar nog op school was geweest. De kinderen wisten daar nog veel van. 

Ik weet in dit soort gevallen nooit zo goed wie er na afloop trotser is, ik als stadsdeelwethouder Onderwijs of ik als moeder. Gezien het feit dat dit me ook regelmatig overkomt als ik op een van onze andere scholen een themagebeurtenis op school meemaak, zal het toch wel de eerste zijn.


maureau