Crisioefening

Vandaag hadden wij een geplande Crisis Management Training.

Er moest geoefend worden voor eventuele calamiteiten in het stadsdeelkantoor. Wat voor een rampje ons zou treffen was een verrasing.

Wel wisten we van de vorige keer dat het allemaal behoorlijlk “levensecht” gebracht zou worden.

Voor de oefening werden we getroffen door twee van onze milieuagenten die tijdens hun werk met een gevaarlijke stof overgoten waren na een incident. In de oefening ging het niet best met ze. Terwijl zij zogenaamd afgevoerd werden naar het ziekenhuis en wij de familie op de hoogte moesten stellen, overkwam ons een tweede calamiteit: er was een gevaarlijke stof vrijgekomen in het stadsdeelkantoor. De medewerkers die er mee in aanraking gekomen waren moesten geisoleerd, het gebouw ontruimd en daarnaast was er nog een risico dat de stof vrij zou komen buiten het stadsdeelkantoor.

Pff een behoorlijk gedoe. Ongeruste medewerkers in afzondering, ondertussen allemaal functionarissen van dienst die dingen van ons wilden, maar


maureau