Paradiso posters

Net op tijd terug van de conferentie om mee te kunnen met de etalagewandeling langs de Paradisoposters.

Met een grote groep mensen langs alle ge-etaleerde posters die Martin Kaye destijds voor Paradiso maakte. Met tekst en uitleg van mensen die destijds met hem werkten.

Uitleg niet alleen over zijn leef en werkwijze, maar ook over de vele obscure en nu voor velen onbekende bands die op de posters stonden. Van velen is weinig meer bekend dan de roemruchte wijze waarop de bandleden aan hun einde kwamen, een mooi stukje popgeschiedenis.

Toch riepen er ook zo af en toe mensen dat ze het aangekondigde concert destijds nog gezien hadden.

Een bonte stoet toog door Oud-West naar De Baarsjes om af te sluiten in een garage waar nog veel meer posters hingen en met een mobiele zeefdrukstudio The Black Box, waarin de uitsnede van een aankondiging van een concert van Herman Brood klaar lag om gezeefdrukt te kunnen worden door de bezoekers.

Erg geslaagd en ook een mooi gezicht om met zo’n grote groep de etalages in je eigen straatjes te bekijken. Dat trekt ook weer bekijks.


admin