Fiets

Na het NK veldrijden, dinsdagavond alweer op de fietstour, dit keer zonder modder.

In een uitverkocht Frascati – zeker voor driekwart gevuld met fietsers (40ers, 50ers, licht kalend of met die herkenbaar afgetrainde hoofden en lijfen) – bezochten wij Fiets van met teksten van Peter Winnen.

Een erg geslaagd mulitmediaspektakel waarbij de waanzin en de heroiek van het fietsen hand in hand ging met grappige vondsten om de tour in zo’n toneelzaal tot leven te brengen.

De verhaalkeuze voor een etappewinst opde Alpe d’huez was gezien de wielercarriere van Winnen niet vreemd maar voor ons extra gelukkig nadat we vorig jaar 4 dagen lang de waanzin op de Alpe d’Huez meemaakten inafwachting van de tijdrit aldaar.

Erg leuke en herkenbare scenes: mijn favoriet de scene waarin de blinde sportmasseur de zaligheid van het masseren van wielrenbenen beschrijft (of ik goed op wilde letten vroeg mijn echtgenoot wiens spiertonus ik na lange fietstochten ook wel eens liefdevol op hun donder mag geven).

Een echte aanrader.


admin