Waarom deden zij dat…..

Woensdag aan het eind van de ochtend memoreerden wij met de onthulling van een Amsterdams bouwbord ons “Bouwen aan de Brede School” voor De Kinkerhoek.

Voor kinderen, leerkrachten en ouders een symbolisch moment:

De kinderen gaan nu tijdelijk naar een ander gebouw omdat hun gebouw verbouwd wordt.

De ouders niet alleen omdat zij hun kinderen nu naar een andere plek moeten brengen maar zij natuurlijk erg betrokken zijn bij wat het nieuwe gebouw hun kind straks gaat brengen.

De leerkrachten omdat ze zich helemaal kapot buffelden om de inhoud van de school tijdelijk te verhuizen, dat straks nog een keer terug moeten gaan doen en tegelijkertijd enthousiast moeten willen blijven om de voordelen van deze operatie: een eigentijdse ruimbemeten Brede School in hun eigen vertrouwde pand te kunnen blijven zien:

Verhuizen, verbouwen, stof, chaos en onzekerheid over hoe het er straks uit gaat zien: ernstige stressfactoren in ieders leven, dus zeker ook in dat van een school.

Toch weet en voelt iedereen dat we bouwen aan iets moois: de architect presenteerde een schitterend ontwerp, de aannemer bevestigde dat alles volgens planning loopt.

Redenen genoeg voor een klein symbolisch feestje voor de direct betrokkenen: Wij bouwen aan onderwijs en dat zullen we weten.

Investeren in goede scholen is volstrekt terecht als een van de belangrijkste speerpunten binnen Onderwijs benoemd in de afgelopen periode.

Zeker in Oud-West hebben wij daar veel werk van gemaakt, alleen duurt het vaak zo lang voor er iets van resultaat zichtbaar is.

Veel van de oogst mag ik in de komende twee maanden nog plukken, maar om het ook steeds meer voor de buitenwereld zichtbaar te maken dat er “aan de weg gewerkt wordt, vandaag het bouwbord.


admin