When in Rome

Niet dat ik daar ben maar toch, geveleugelde uitdrukking.

Ik heb net de zoveelste Italiaanse afwas achter de rug, speciaal fenomeen: wasbak met een afdruiprek hoog erboven. Je wast en zet de natte afwas in een afdruiprek boven je hoofd. Resultaat niet afdrogen dat scheelt, maar wel bij alles wat je wegzet het restwater dat via je armen in je oksels druipt.

Dit Italiaanse fenomeen wordt ook beschreven in Ciao Bella van Penelope Green dat ik bij mijn afscheid heb gekregen.

Een australische die huis, haard en carriere in de steek laat om in Rome te gaan wonen.

Matig geschreven maar met hele leuke beschrijvingen van typisch italiaanse gewoontes en mooie dag tot dag belevenissen in de mooiste stad van de wereld, Rome.

Sinds mijn middelbare schoolreis naar deze stad, ben ik nog nooit een mooiere en intrigerendere stad tegengekomen.


admin