Antwerpen Autovrij

Het onderdeel van de citymarketing van Antwerpen “shop till you drop” zou niet helemaal het mijne zijn, maar het klopt onmiskenbaar.

Mijn dochter ging er volledig in op en ik hobbelde daar braaf achter aan: maar weten ze wel hoe moe je daar van wordt?

Ik hoef dat niet noodzakerlijkwijs al snel weer!

De Nacht van het Openbaar Vervoer daarentegen en Antwerpen Autovrij waren helemaal goed.

De nacht van het Openbaar Vervoer leverde op de grote stations in Belgie een gratis feest op in het station.

Nadat ik eindelijk mijn dochter had overtuigd om even te kijken hoe de prachtige Antwerpse stationhal er uit zou zien bij een DJ en muziekparty (zij behoorde tot de doelgroep, ik geloof ik toch echt niet meer), bleek het zo’n succes dat de stationshal “volzet” was en ik nu nog steeds niet weet hoe een partystationshal er uit ziet.

Antwerpen autovrij daarentegen werd als een gezellig volksfeest van ’t Stad gevierd: de gemeente was overal zichtbaar op straat en de politici ook, er waren sportmanifestaties langs de Schelde, veel fietsen, verkeersveiligheidsoptredens van de politie, opebaar vervoer voor


admin