Een kans voorbij laten gaan…

Of ik niet eigenlijk wel in de kamer gewild had?
In de ban van Ondersteboven.nl wilde BNN een programma niet met de ondersten en dus vaak lijstduwers, maar met bijna onderste kandidaten die eigenlijk wel in de kamer wilden en ook een persoonlijke campagne zouden gaan voeren.
Met mijn plek 22 voor GroenLinks wilden ze graag weten of dat bij mij het geval was.
Ik legde uit dat ik niet overwoog een persoonlijke campagne te gaan voeren.

Ja maar als u nu met voorkeurstemmen in de kamer gekozen zou worden……zou u er dan willen zitten?
Ja tuurlijk!

In mijn hoofd zocht ik naarstig naar mensen die dat eventueel wel zouden doen want ik wilde best behulpzaam zijn terwijl ik ondertussen mijn kansen op verdere profilering en TV bekendheid gedecideerd en met argumenten afbrak.

Ik ben bang dat ik toch wel een beetje voor het systeem ben waarin een kandidatencommissie en congres bepalen wie er in de kamer komen te zitten en niet Ondersteboven.nl en BNN, alhoewel Nederland zich absoluut geen buil zou vallen aan mij in de Tweede Kamer en ik een waardevolle toevoeging zou zijn zolang ze me maar niet op financi


admin

2 COMMENTS
  • Krispijn

    Klinkt als een goede poging van BNN om de boel weer’ns wakker te schudden. Ik heb me ook erg vermaakt om de pogingen bij lijst nul om op zoveel mogelijk kandidatenlijsten te komen.
    Ik geef je overigens geen ongelijk om er niet aan mee te doen, partijdemocratie is tenslotte ook een vorm van democratie. Aan de andere kant is het gratis publiciteit voor GroenLinks.
    Ik zal nummer 22 overigens onthouden. Sinds Femke Halsema lijsttrekker is weet ik namelijk niet op wie ik moet stemmen. Ik stem standaard op de hoogst geplaatste vrouw, maar weiger op de lijsttrekker te stemmen. Laagstgeplaatste vrouw klinkt als leuk laternatief šŸ˜‰

  • Saranna

    ik draag mijzelf in dat geval graag voor als “leuk alternatief” voor iemand die wel op een vrouw maar niet op de lijsttrekker wil stemmen!

Comments are closed.