GroenLinks Amstelveen

Woensdagavond was ik gevraagd voor een eervol “partijklusje”, het voorzitten van de vergadering waarop het afdelingsbestuur van GroenLinks Amstelveen.
werd gekozen. Dat is goed gelukt: een nieuw bestuur met wel 7 mensen, zo groot heb ik ze de afgelopen jaren bij mij in de buurt niet meer gezien.
Na de pauze volgde een discussie over het groen houden van de Bovenkerkerpolder onder begeleiding van Klaas Breunisse als GroenLinks statenlid voor Noord- Holland.
Boeiend om te horen wat er daar op raakvlak tussen gemeente en provincie allemaal speelt en hoe complex dat is: groene as, natuurcompensatie, de verlegging van de N201, de Kamelenvariant bij de Gaasperdammerweg, het groene hart, agrarisch groen, recreatief groen, een fantastisch compromiswoord in “vliegende agrarische recreatiehectaren”, een mogelijke golfbaan, het provinciaal golfbaanbeleid, embargogebied en streekplanherzieningen.
Klaas Breunisse legde haarfijn uit hoe het in elkaar zat, wat de dilemma’s waren, de verhouding tussen de gemeente en de provincie in deze en wat wie zou moeten doen om de Bovenkerkerpolder groen te houden.

Ze hebben niet alleen een nieuw bestuur in Amstelveen, maar ook een stevig item om in Amstelveen de verkiezingen mee in te gaan.


admin

2 COMMENTS
  • Micha Boon

    Bij afdeling Groningen (niet in de buurt, ik weet het) zijn we al jaren gewend dat we met een mens of 7 het afdelingsbestuur vormen… alhoewel daar ook nog wel eens een vacature in zit, omdat er iemand verhuisd ofzo. Maar hulde dus voor het nieuwe bestuur van Amstelveen, dat ze maar nuttig werk voor de club mogen doen!

  • Micha Boon

    O. Dat stond dus onder de ‘plaats reactie’knop. Tsja. Verberg mijn e-adres. Hmmmm. Zou je bij mijn vorige bijdrage alsnog mijn adres willen verbergen? Want ik ben niet zo van de spam enzo. Dankje!

Comments are closed.