Valkenswaard en Anton Ederveen


Een zaterdaguitje met de trein.
Op naar Valkenswaard, samen met Harro.
Naar de installatie van Anton Ederveen als nieuwe burgemeester.
Het was mijn eerste keer Valkenswaard, niet de laatste; ik geloof dat ik er volgend jaar carnaval ga vieren.

Het gemeenthuis, aan de Hofnar 15, een straatnaam die aangeeft dat het gemeentebestuur over een zelfdzame zelfrelativering beschikt, alhoewel de kans groot is dat de straatnaam eerder afkomstig is van het gegeven dat hier vroeger de Hognar sigarenfabriek zat dan dat het nu een opzettelijke shakesperiaanse verwijzing naar de nar als onmisbaar raadgever van de macht is.

Een vriendelijke dame meldt iedereen dat de eerste rij bezet is, die is voor de burgemeesterskring.
“De burgemeesterskring” dat klinkt prachtig en hij bestaat ook echt.
Anton heeft de twijfelachtige eer “de jongste burgemeester” van Nederland te zijn. Mocht hij dat echt een eer vinden, dan heeft hij pech want de titel wordt hem op 2 april al weer afgenomen door een toekomstig ambtgenoot die met de naam Roderick maar liefst drie hele maanden jonger is.

De vertrekkend burgemeester staat zijn ambtsketen af en geeft aan daarmee Anton aan Valkenswaard te willen ketenen, maar spoort hem aan toch vooral ontketend aan de slag te gaan, ik ben benieuwd of dat geen gevaarlijke aansporing blijkt te zijn.

Ze zochten in Valkenswaard een vernieuwer en een verbinder getuige de profielschets, maar waarschuwen de burgemeester in hun speeches tegelijkertijd niet al te hard van stapel te lopen: het optimum zoeken tussen evolutionair en revolutionar vernieuwen aldus de fractievoorzitter van de PvdA aldaar en de gemeentesecretaris die de gemeentelijke organisatie roemt, het over de voltooide reorganisatie heeft en daarmee misschien toch heel voorzichtig waarschuwt om niet te veel te willen veranderen.

De Amsterdamse delegatie bestaat bijna alleen uit Geuzenveld, afgezien van


admin

1 COMMENT
  • Anton

    Leuke blog & Ik reken op je carnavalsvoornemen!

Comments are closed.