Ontgroening

Net weer thuis van mijn maandelijkse Mahjongg competitie.
Dat doe ik al jaren met grotendeels mensen die ik nog van mijn linkse universiteitsverleden ken.
Al sinds jaar en dag spelen we in het bovenzaaltje van de Beiaard, behalve in september, want dan moet er aldaar ontgroend worden.
In beider belang: wij willen daar absoluut niet bij zijn, en zij kunnen ons dan missen, dus al bijna traditioneel zitten wij dan in de zusterkroeg De Bekeerde Suster, alwaar ze vanavond (helaas) het naastgelegen zaaltje ook aan een dispuut verhuurd hadden.
Ondertussen zitten er vast al jaren individuele voormalig leden uit disputen in mijn zaken- en wellicht ook vriendennetwerk, maar van het collectieve bralgebeuren gruw ik nog netzo als 25 jaar geleden bij mijn introductie op de universiteit.
Het lawaai uit het naast gelegen zaaltje van vanavond negerend won ik vanavond heftig, dus dat is dan toch weer mooi meegenomen


admin