Museumles met Tim

Bij Tim op school hadden ze een studiedag, Tim was dus vrij.
Hij besloot er ook een studiedag voor mij van te maken.
In zijn klas hebben ze op het moment museumlessen en tuigen ze elke dinsdag naar een museum.
Gisteren was hij voor de 2e keer bij het Stedelijk Museum geweest en hij wilde heel graag het schilderij laten zien dat hij zo mooi vond. Hij zou mij wel rondleiden want hij wist er alles van.
Hij wees de weg naar het museum, voerde het woord aan de kassa, liet oogluikend toe dat ik ook een kaartje voor de Andy Wharoltentoonstelling kocht nu ik er toch was (van hem hoefde dat niet zo) en vertelde me alles wat hij wist over de tentoonstelling Cruel Bonsai, maar wilde eigenlijk alleen maar naar het schilderij.
Het was een schilderij van een kunstenaar geboren te Praag in 1944 dat een hert vertoonde met allelei zaken in het gewei en een peaceketting om zijn hals.
Hij liet het me tevreden zien en vertelde mij zijn eigen uitleg erbij (die best afweek van het bijschrift maar die ik met zijn ogen en in zijn tijdsbeeld uitermate aannemelijk vond: hij zag in het schilderij een aanklacht tegen de mileuvervuiling en dat we zuinig moeten zijn op onze wereld.
Onze deal bij Musea is dat hij altijd een kaart van datgene mag kopen wat hij het mooiste vind.
Helaas eenmaal in de shop, bleek er helemaal geen kaart te zijn.
Ik meldde hem troostend dat ik het wel op het internet op zou zoeken, maar na


admin