Innovation Playground 2007

Het was een heftige dag, in alles:
te vroeg met de trein om om 9.15 bij het nieuwe stadion van Ado Den Haag deel te kunnen gaan nemen aan Innovation Playground 2007
Ik ben geen forens en dus ook niet gewend aan het feit dat je de juiste trein kan missen omdat er een te lange rij voor de kaartjesautomaat staat, je kortingskaart niet werkt omdat je voor 9 uur reist, de conducteur niet eens zou passen binnen het “haringen in het tonnetje” concept maar je toch principieel niet zonder kaartje wil vertrekken, de trein mist en je dus bij aankomst alle marge in reistijd ruim verspeeld hebt, weet dat bus 42 die kant op gaat maar je ongemak over niet op tijd gaan komen je tot een taxi noopt (grappige bijgedachte dat je die als bedrijfskosten toch weer ergens voor een stukje af kunt trekken, )je dat een ritje oplevert met een echte Hagenees die niet te beroerd is om de gedachte over de plaatsing van het nieuwe Ado stadion met je te delen (het ligt ergens tussen niets en nergens, er is voorzien in een verkeersplan dat ongewenst autoverkeer uit een aanpalende woonwijk weet te weren in het geval van een thuiswedstrijd): ik heb niets met voelbal en nog veel minder met hooligans, maar het kost zelfs mijn geen moeite om te me te verbeelden dat als je als voetbalfan op deze plek gefrustreerd uit het stadion komt na verlies van jou cluppie, het centrum wel heel erg ver weg is en ik kan me dus ook wel wat voorstellen bij het gegeven dat de naastgelegen bedrijven niet alleen maar blij zijn met het nieuwe stadion).
Zoveel gedachten en dan ben ik nog niet eens op de plek waar het om draait.
Ik mis de eerste Conceptroom sessie, dus kan uitgebreid rondkijken op de presentatiemarkt, meer dan 100 nieuwe concepten op het gebied van innovatie, waarvan er meteen al eentje is die mij vertelt dat als hun technologie het al deed, ik mijn trein vanochtend niet had hoeven missen: dan had ik mijn treinkaartje thuis al betaald en gedownload met mijn mobieltje.
Dat had gescheeld, zeker in mij gemoedsrust.

Grappig genoeg, ging ik voor mijzelf naar dit Event, niet voor werk: ik was er vorig jaar ook geweest, en alhoewel ik bijna niemand kende en dus wat solistisch ronddwaalde in deze wondere wereld van nieuwe mogelijkheden, had ik me extreem vermaakt en ge


admin