Al Gore in OT 301

Samen met GroenLinks Oud-West in OT 301 kijken naar “An inconvenient truth van Al Gore” ter gelegenheid van een aangeklede ledenvergadering.
OT 301, broedplaats in Oud-West en winnaar van de Amsterdam Prijs voor de Kunsten 2006, heeft een heuze filmzaal met echte bioscoopstoelen, dus zagen we de fil im de setting die hij verdiende.
Alle kritiek erkennende, Amerikaans en all, de film laat wel een inpact achter; is het niet de boodschap van de film zelf, dan minimaal het impact dat de film op de buitenwereld heeft gehad: het klimaat is hot, duurzaamheid gaat in het bedrijsleven spelen en technologische vernieuwingen hebben duurzaamheid nu hoog in ’t vaandel.
Leuk was dat na afloop van de film er onmiddelijk een zoekende discussie ontstond over wat OT 301, dat binnenkort weer aan haar gebouw moet gaan verbouwen, aan duurzaamheidsmaatregelen in kon gaan bouwen en hoe ze dat ook voor de buurt zichtbaar kon maken. Een samenwerking lag voor de hand en wordt vast nog verder ontwikkeld.


admin