Joep Pelt en Lobi Traore


Bron foto
Via de via de via, die blijven het mooist…… was ik afgelopen donderdag in de Melkweg bij een concert van Lobi Traore en Joep Pelt.
Het is lang geleden dat ik ik zoveel enthousiasme en zoveel lekkere muziek van het podium zag en hoorde komen.
Via de via etc was de connectie dat hij uit Oud-West komt, hij een lied had gemaakt voor Emmelie, dat bij haar begrafenis gespeeld werd, hij toen ook later op het herdenkingsfestival voor haar speelde, ik hem daarna weer op de verjaardag van haar man zag, zijn laatste optredens bij cafe Bax helaas jammerlijk miste omdat ik iets anders moest, maar hij me wel attendeerde op hun concert in de Melkweg, de laatste gelegenheid voordat zij vanaf deze maandag op toernee in Amerika zijn.
Hij van de blues en op zoek naar de roots, toen uitgekomen in Mali resulterend in een mooie samenwerking met Lobi Traore en zijn mannen waarbij je de samensmelting van westerse en afrikaanse blues, de kruisbestuiving tussen de verschillende soorten enthousiasme over het podium zag en hoorde spetteren.
Weer helemaal gaaf om zo even op een donderdag zo’ n muzikaal cadeautje mee te krijgen.


admin