Studiedag

Tijdens de studiedag van school deze woensdag, bekwaamden de leerkrachten zich in BHV, EHBO en Brandveiligheid. Een geruststellende gedachte.
Noodgedwongen organiserde een vriendin en ik een alternatief lesprogramma in de Efteling: kaartlezen en kortste routes bepalen, onderhandelen (wat doen we eerst en hoe komen we tot die keuze), het aan den lijve ondervinden van de werking van G-kracht, gymnastiek (geen wachtrijen, dus heel veel lopen), uithoudingsvermogen en sociale vaardigheden (Geen onvertogen woord tussen die vier 10-jarigen!). Als toetje de 3D instructieve Panda Dream film van het Wereld Natuurfonds.
Dit ondernemend leren leverde een prachtige lentedag, 4 tevreden onderwijsconsumenten en een uiterst genoegelijke ouderparticipatie tot ver buiten de reguliere schooltijden op.[

[image:efteling_2008.jpg::center:0]]


admin