Te laat voor de Algemene Beschouwingen

Dit leerde mijn dochter deze week op de Amerikaanse College: regels samen in de klas opgesteld.
Jammer genoeg net te laat om even naar de Tweede Kamer door te sturen voor de Algemene Beschouwingen, maar nooit echt te laat:

Guidelines for Discussion
created by the class, Monday, September 21, 2009

1) Keep an open mind.
2) Respect each other, and each
3) Be aware of emotional distress, your own and others’. Know your limits.
4) Be willing to communicate your feelings about the way a discussion is unfolding.
5) Extend the benefit of the doubt to each other. If someone says something with which you disagree, or that makes you angry and uncomfortable, ask, “Why did you say that?” or something similar. Don’t assume the worst, but do insist that people take responsibility for their words.
6) Don’t make assumptions about each other, or why someone holds a given belief.
7) Participate. Listen; allow time for people to respond; reflect on what others are saying; ask questions; be prepared for class (mentally and physically); find a method of staying engaged that works for you; acknowledge other people as they speak.
8) Don’t take things personally.
9) Remember we are all from different places and were raised in different ways. Value these differences.
10) Remember that discussion is not a competition.
11) Allow expansiveness of discussion. We are not only interested in “facts” but in theories, ideas, and possibilities.
12) Think before you speak.
13) Don’t hold grudges. Every new class period is a new beginning.
14) What happens in FP stays in FP. Respect the trust placed in you when others share something difficult or personal, and keep it confidential.
15) Have courage.

Lotte: O.a. regel 13 kwam ongeveer van mij. Ik probeerde ze het principe van ‘Geen oude koeien uit de sloot halen’ uit te leggen. Juist. Probeer dat maar es te vertalen

Ik heb wel vertrouwen in dat College!

23 09 09

admin

1 COMMENT
 • eva

  Hoi Saranna,

  Hoe is het met je? Ik lees op Lotte haar facebook dat jullie brand hadden. Daarna heb ik ook even de foto’s kunnen bekijken. Was ik zomaar even op de Overtoom, maar dan helaas voor slecht nieuws. Hoop dat de schade meevalt. Maar ben blij om te horen dat jullie allemaal ok zijn. Ik heb juist toevallig afgelopen vrijdag een huis bij mij in de straat zien afbranden. Binnen 10 minuten was er niks meer van het huis over. Dat was voor mij wel even een eye-opener. De huizen zijn hier dan wel van hout, toch ben ik blij te horen dat jullie er goed vanaf zijn gekomen. Mijn buurman was gelukkig zelf ongedeerd, maar hij is alles kwijt.

  En verder, hoe is het verder met je? Gek zo alleen Tim nog thuis? Mooi verhaal trouwens over je ontmoeting met het mannetje op het terras. Heb jij zo’n heel gesprek met hem in het Frans? Knap zeg!

  Nou ik moet weer verder aan mijn voorstel. Hier alles goed trouwens.

  Groetjes thuis!
  liefs eva

Comments are closed.