’t zonnetje in Oud-West

Aan de slag, op de fiets, naar het stadsdeelkantoor.

Volle tas.

Gewend aan mijn dagelijkse begroetingsceremonie op de camping: veel gedag zeggen of de franse begroetingskus.

Ook Oud-West groet weer op haar eigen manier.

Normaal de vuilnismannen en de medewerkers in de veegauto’s onderweg in het stadsdeel.

Mijn hand gaat op de dagelijkse route vele malen omhoog.

Na vakantie, maar vooral ook na de staking van de afgelopen week, is het kunnen groeten van de vuilnismannen weer een voorrecht.

Ook op de fiets en bij het wandelingetje door de buurt was het groeten niet van de lucht, even blijven staan een praatje maken, nieuws uitwisselen (Sail, Vakantie, slechte zomer, bonnetjesaffaire, Gay Parade, werk). lekker telefoneren op een bankje in de Kinkerstraat, met zon nota bene.

Stille Ten Katemarkt, werkzaamheden aan het fietspad bij de M.L. Kingschool (gelukkig want daar wordt door bewoners al lang om gevraagd) en een nieuwe “etalage-tentoonstelling”, ook in de ramen van het stadsdeelkantoor.

De komende weken parkeer ik mijn fiets recht voor Iggy Pop.

Ik voel me al weer helemaal verwelkomd in Oud-West.


admin