Samen leren

Woensdagmiddag de tussentijdse presentatie van de onderzoeksopdrachten die de UvA studenten voor opdrachtgevers van de gemeente Amsterdam doen in het kader van hun vak informatiemanagement in de praktijk. Zij doen opdrachten.op het snijvlak van ICT en samenleving.

Onze raadszaal was voor de gelegenheid even omgetoverd tot collegezaal. De studenten die ik tot nu toe in de gezamenlijke colleges allen in kloffie student had gezien, zaten nu strak in het pak en zagen er zo zakelijker uit dan hun gemiddelde opdrachtgevers. Het aantal laptops was groot hetgeen soms tot verwarring van snoertjes en muizen leidde.

Ter introductie hield gemeentesecretaris Erik Gerritsen zijn vehaal over de slimme overheid en het belang van ICT daarbij: ICT en het doorgeven van keteninformatie, ICT om samenwerking en kennisdelen te bevorderen en een slimme overheid die zich organiseert rond de maatschappelijke problemen ipv probeert complexe problemen in verkokerde dienstonderdelen te stoppen.

Het is de derde lichting studenten die ik in dit kader meemaak en het wordt elke keer beter en inspirerender. Duidelijke analyses, goed opgezette opdrachtbeschrijvingen en vaak boeiende, creatieve maar toch korte presentaties.

Een filmpje Hoe wordt Nijntje digitaal vaardig kon volgens de voorzitter zo naar het animatieonderdeel van Twee voorTwaalf. Het was weer erg inspirerend: Kennis delen is zo heel feestelijk en voegt ook weer heel veel praktisch toepasbare kennis toe.

Erg leuk om hier in mijn nadagen nog net even gastvrouw te kunnen zijn. En ook al ben ik straks gestopt, de eindpresentatie wil ik niet missen.


admin