GroenLinks overbodig?

Al het nieuws meldt dat het niet goed gaat met de PvdA in de campagne. Met een heleboel peilingen, -ologen, partijprominenten op sleeptouw.

Het is dus ook vast waar, alhoewel sommige dingen zomaar waar worden door ze steeds te zeggen en op de voorpagina’s te zetten, maar goed.

Het roer moet om, toch?

Juist, dus dan ga je lopen klooien binnen Links, terwijl we het er minstens op Links over eens zijn dat het Linkser moet.

Sommige PvdA’ers hebben wel een heel speciale manier om de PvdA aan stemmen te helpen, zonder nou zichtbaar het eigen roer om te gooien: [[download:groenlinks.wp5.wp5:icon::]]Ik wist niet wat ik eerder moest doen vandaag toen ik het Parool las, waarin Job van Amerongen, van de PvdA dit betoogde:keihard in de lach schieten of kwaad worden om de onjuiste en neerbuigende redeneertrant of de simplistische manier waarop de kiezers op GroenLinks werden neergezet bij opheffing van de partij “op een paar fundi’s na” die na een heropvoedingscursus best naar de SP konden.

Ingehaald door de SP op milieugebied? lees je stukken, luister naar Vroege Vogels, kijk naar je eigen partijprogramma, schaam je en pruttel dan nog eens wat.

Als deze politicoloog de moeite neemt om de CPB doorvertaling van de partijprogramma’s te lezen en zelfs in verkiezingstijd de waarheid nog een beetje in ere te houden, kun je toch onmogelijk beweren dat de verschillen tussen GroenLinks en de PvdA, afgezien van dat “eigenzinnige veiligheidsbeleid van GroenLinks” er niet meer zouden zijn.

Geen reclamepraatje, maar kijk naar het aantal banen, de investeringen in onderwijs, zorg, kennis, de echte keuze voor de modernisering van het sociaal economisch beleid, duurzame ekonomie en milieutechnologie die GroenLinks realiseert en we hebben het echt over verschillen.

Ik denk dat een groot deel van de “bronnen” die zeiden dat de PvdA duidelijk moet zijn, moet kiezen en werk moet maken van het moet Linkser, het toch net iets anders bedoelde.

Overigens deed “onze” Katalijne Buitenweg op haar weblog ook een voorzet om de versnippering op Links wat te verminderen door een SpvdA voor te stellen maar met een vrijwillig fusievoorstel, minstens een stuk vriendelijker en met de constructieve oproep om daar meteen een mooi nieuw logo bij te bedenken.

Kop op, nog 9 dagen te gaan. Nog 9 dagen dagen om wel de juiste toon te vinden.

Ik ben voor.


admin