Wereldgasten

19 augustus, 2006 om 19.54.

Op onze camping bliepte de telefoon een SMS: "I am a Passenger"

Zoon Mick op Lowlands, daar had ik op dat moment ook wel willen zijn, maar lief dat hij aan ons dacht en zo enthousiast was over de muzieksmaak van zijn moeder, dat kan ook anders.

Na Werchter 1991 waar ik eigenlijk voor Thé kwam, staat "I am a Passenger" onveranderd nummer 1 in mijn live lijstje en kan Iggy Pop niet meer stuk, hoezeer hij daar zelf ook vroeger zijn best voor gedaan schijnt te hebben.

Gelukkig had ik de krant dit weekend net vroeg genoeg uit om te zien dat Iggy Pop vanavond in Wereldgasten was en genoot ik ademloos ruim 1,5 uur van dat programma met Leon Verdonschot als interviewer. Zelfs als hij geen muziek maakt, bedachtzaam antwoord geeft, relativeert en brilliant over zijn leesbril heenkijkt, is het nog één brok voelbare energie die man.

Ik kroop voor het eerst sinds tijden weer bijna de televisie in.


admin