GroenLinks waar ga je heen?

Afgelopen donderdag was er in de Balie een debat over de koers van GroenLinks:
“Moet de overheid zich richten op het individu, met als aandachtspunten ontplooiing en vrijzinnigheid, of de gemeenschap, met als kernwaarden solidariteit en het belang van groepsverbanden?
Deze discussie is actueel geworden door de opkomst van de nieuwe gemeenschapspartij en concurrent SP, en meer recent op scherp gezet door een kritisch manifest van een grote groep GroenLinks leden die graag de gemeenschapszin terug zou zien in de beginselen. Het is een terugkerend dilemma voor linkse politiek, waar ook de stichting Waterland zich al langer mee bezig houdt. Welke consequenties heeft een keuze voor het een of het ander in de dagelijkse politieke praktijk? Sluit het een het ander uit?

Waterland staat voor


admin