De Gelukkige Klas in de buurt

Zondag naar de voorstelling De Gelukkige Klas door Fons Boer in buurthuis De Havelaar geweest.
Een hele lieve, kleine en ontroerende “one-man” voorstelling waarin Fons Boer (heb ooit nog eens les van hem gehad in verhalen vertellen) als acteur, verteller en zanger, Meester Staal, Theo Thijssen in zijn toespraken als lid van de Tweede Kamer en zijn eigen schoolherinneringen vermengt tot een mooie impressie van de tijd van Theo Thijssen en een ode aan de onderwijzer.
Prachtige foto’s van vroeger die niet alleen bij de vele ouderen in de zaal mooie herinneringen aanzette.
De voorstelling reisde langs vele bibliotheken, maar in het eigen buurthuis was dit ook wel heel bijzonder.
Veel ouderen, veel bekenden en een mooi sfeertje van weet je nog, ja zo was dat toen.
Een cadeautje meteen al aan het begin toen Fons Boer vertelde over zijn eigen lagere school de St. Lidwinaschool, met “bovenmeester Ram” waarop een oudere dame op de eerste rij riep “dat was mijn vader”. Natuurlijk mocht zij even dicht bij het diascherm naar haar vader komen kijken en was de dame even geen toeschouwer maar als ervaringsdeskundige een actieve deelnemer in de voorstelling.


admin