Obama met geblakerde pizza


Wordcloud on Obamaspeech

“Nu is de machtigste man op aarde een zwarte” was de kernrachtige samenvatting van mijn zoon die de inauguratie niet wilde missen maar dan wel samen met een vriendje en vanachter de Nintendo DS.
Dat leverde een foto van drie schermen ([[popup:obamanintendo_copy2.jpg:::1:inline]]) op omdat zijn moeder naast de tv ook de de laptop met daarop de website van Avaaz.org had aanstaan om de live reacties van over de hele wereld te volgen.
De interactieve mogenlijkheden tijdens de inauguratie waren overweldigend. Ik miste er ongetwijfeld veel, maar spotte deze:

Obama Inauguration Hub
De Phothosynthfoto van de inauguratie van CNN (Met dank aan Trendmatcher tussen ICT en Onderwijs, voor bezichtiging van de 3D foto moet je wel Silverlight installeren maar zwaar de moeite waard!)
De Inauguration Twitter
De Inauguration Flickr

Met dus het fototoestel in de aanslag wilde ik eigenlijk ook gewoon kijken en genieten en zo af en toe naar mijn zoon kijken die dit half actief maar wel meemaakte en die dat zich en later nog zal herinneren en die het “nu al bijna” gewoon vindt terwijl ik steeds het plaatje van de zwarte man in de Londense metro van afgelopen zaterdag in mijn hoof heb, de man die met al grijs geworden zwart haar de biografie van Obama onder zijn arm geklemd hield en de “60 jaar geleden werden wij in een restaurant nog niet bediend” had meegemaakt.Ik heb admeloos zitten kijken naar de speech en nam alles gretig in.
“Of die pizza ondertussen niet al wel erg klaar was” de down to earth vraag van mijn zoon relativeerde en zorgde voor iets geblakerd eten, heel amerikaans vanavond met bord voor de TV om nog meer mee te krijgen.


admin