Humanitas Amsterdam


Dinsdagavond ben ik “benoemd” als nieuwe voorzitter van het bestuur van Humanitas Amsterdam.
Een leuke nieuwe en zinvolle “klus”.
Ik viel meteen met mijn neus in de boter. Humanitas Amsterdam doet mee aan het Project “Vluchtelingenvrouwen in besluitvorming en besturen” en krijgt binnenkort haar eerste stagiare uit dit project. Ik mag haar gaan begeleiden en mijn bestuurservaring overdragen. Nu is het sowieso al heel erg leuk om je ervaring over te dragen maar binnen dit project al helemaal en als alles loopt zoals het bedoeld is, hebben we er na een jaar een vrouwelijke vluchteling bij in ons bestuur.
Ook stond er vanavond een presentatie van het project Het Luisterend Oog op de agenda, een project waarbij getrainde vrijwilligers van Humanitas 1 op 1 en anoniem chatten met mensen in isolement.
Het project loopt sinds 2006, is een groot succes, heeft nog veel uitbreidingsmogelijkheden, trekt heel mooi ook jonge vrijwilligers en komt nu ook beschikbaar voor de regio waar Amsterdam onder valt. Ik ben helemaal van de ICT ten behoeve van sociaal gebruik, dus dit was een mooi openingscadeau waar we volgens mij nog veel van gaan horen.
Aan het eind van de avond kreeg ik symbolisch de hamer over gedragen van Antoinette Tanja. Nu aan de slag.


admin