Stop dreaming en pak je kansen

Donderdagmiddag was ik bij een jongerendebat over de toekomst van Amsterdam  vanwege het project “Amsterdam, My City”. Als voorbereiding inventariseerden 75 jongeren trends voor de toekomst, bedachten zij plannen voor de toekomst en maakten zij bijbehorende presentatiefilmpjes. Vanmiddag presenteerden zij hun plannen. Het publiek koos met stemkastjes het winnende plan. “Voor het echhie” was er aanvullend een vakjury waar ik ook aan deelnam. Wethouder Aboutaleb mocht uiteindelijk bepalen wie er gewonnen had. Gelukkig waren publiek en vakjury het roerend eens, anders had het vertrouwen in de democratie toch weer een deukje opgelopen.

Het winnende plan: “Stop dreaming en pak je kansen” met als slogans:

  •  9 minuten lol voor 9 maanden bol:  Een opzet voor aansprekende voorlichting over SOA en tienerzwangerschappen
  • Succes Sells: Een bus met Rolmodellen langs de scholen.

Het debat werd gehouden in de raadszaal van de gemeente en opgenomen door AT5. Leuke bijkomstigheid voor mij was dat de vakjury achter de collegetafel zat, zodat ik ook eens mee kon maken hoe het daar zit (veel “echter” dan bij ons, college zit op een verhoging en heeft net als de raad ingebouwde computers in de tafel zitten)

Het debat en de wedstrijd worden vanaf volgende week vrijdag bij AT5 uitgezonden.


maureau