Nieuw Jaar bij buren de Baarsjes

Vanmiddag was ik midden in mijn vakantie toch even bij de Nieuwjaarsreceptie van stadsdeel De Baarsjes. Niet echt werk eigenlijk, en heel gezellig.

Ik blijf me met regelmaat verbazen over hoeveel mensen ik ondertussen vanuit mijn functie ken en hoeveel mensen mij kennen. Tijdens zo’n receptie schiet je moeiteloos van het ene gesprek in het andere en zwier je zo een hele zaal door.

Hoe men ook op straat over de politiek mag denken, ik zie daar toch voornamelijk vriendelijke collega’s met wie ik het goed kan vinden en waarvan ik het dus ook leuk vind om ze tegen te komen. Het leuke van een receptie van de buren is dat je dus ook nog buurtbewoners tegenkomt, die hoewel ze niet in “jouw” buurt wonen, je toch kent omdat ze zich zo dichtbij inzetten voor de stad.

De receptie van de Baarsjes had een opmerkelijk grootstedelijk karakter: ik zag veel mensen uit de gemeenteraad en andere stadsdelen.

Helaas was stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren ziek en moest hij zich laten vervangen door collega Mirjam Smeels.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie was ook de uitreiking van de Ymere Baarsjes Beurs  voor de meest talentvolle jongere in stadsdeel De Baarsjes door burgemeester Job Cohen.


maureau