De week draait voorbij, week 1

Terug van vakantie, Ajax kampioen, conferentie, 60 jarig huwelijk, raad, opening speeltoestellen, Meeting in Diversity, jongerendebat AT5, Voorzittersoverleg, Dualismeconferentie, Vrijwilligersfeest Stadsdeel Oud-West en meer….

Zondag 10 mei

Net terug van vakantie, veel was draaien en veel kranten van de afgelopen week lezen. Ajax werd kampioen en wij kregen visite van een verdwaalde Ajax-fan

Maandag

Tweedaagse conferentie met de directies van onze scholen over de ontwikkeling van het jonge kind. Veel discussie, nieuwe inzichten en experts van buiten. En natuurlijk, de onvermijdelijke flappen, maar met prachtige visies op hoe de school er over 15 jaar uitziet.

Dinsdag

DB vergadering met natuurlijk even een terugblik op de vorige week toen ik op vakantie was en beide collega’s wel in huis waren. Ook nog naar een 60 jarig huwelijk. Dat blijft een van mijn favoriete bezigheden. ook nu weer mensen die al 60 jaar op dezelfde plaats gewoond hadden en mooie verhalen hadden.  Ik bleek wel op visite bij mensen in het buurstadsdeel. Foutje in de administratie, maar als de mensen me eenmaal verwachten ga ik niet afbellen dat ik niet kom omdat ze per ongeluk in het verkeerde stadsdeel blijken te wonen.

Daarna naar het feest van 20 jaar verzorgingstehuis De Klinker.

’s Avonds raad met erg veel agendapunten. Mijn stukken zaten pas aan het eind van de vergadering toen men al erg uitgelopen was in tijd. Dat is lang wachten, maar mijn punten gingen er (mede daardoor) wel erg snel doorheen.

Woensdag

Vergadering met de GG&GD.

Daarna de feestelijke opening van de nieuwe speeltoestellen van basischool het Winterkoninkje. Compleet met balonnen, een ijscoman en “de stadsdeelburgemeester” die uiterst serieus in pak met hoed stropdas en nagemaakte ambtsketting de speeltoestellen opende door met de directeur van de school samen van de nieuwe glijbaan gleed.  Dit tot grote trots van zoonlief die glunderend meldde dat die “rare burgemeester” zijn moeder was.

’s Middags naar de opening van de expositie Meeting in Diversity; een uitwisseling tussen kunstenaars uit Amsterdam en Malm


maureau