De Dolomieten

Vanuit Venetie vertrokken we naar de Dolomieten. We overnachtten in Cortina d’Ampezzo, het meest mondaine ski oord van Italie. De Dolomieten zijn mooi, ruig en erg krijtrotsachtig. Marco heeft hier in het jaar dat Tim geboren werd en wij dus niet meegingen een prachtige ski rondreis vakantie gehouden (alles gedaan wat met gezin niet zou lukken). Hij kon ons dus onderweg alles vertellen van het gebied.
Op enig moment verlieten wij de Dolomiten nadat we in Cortina d’Ampezzo gekampeerd hadden. Hier woedde destijd in de eerste wereldoorlog een stevige strijd wat je nog steeds kunt zien aan de littekens in de bergen. De italianen en de oostenrijkers groeven in de bergen gangen naar elkaar toe in de hoop elkaars gangen op te kunnen blazen. Dat lukte regelmatig en de lidtekens aan de bergen kun je nu nog steeds zien. Over spectaculaire paswegen bereikten we Sud Tirol; nog steeds Italie, maar opeens speken ze hier duits. Raar maar wel handig want dat gaat toch een stuk makkelijker.


maureau