Hoeveel? Zoveel!

Oud-West staat bekend als kunstrijk stadsdeel. Ik ben daar trots op en draag dat graag uit.

Soms vragen mensen: “hoeveel kunstenaars wonen en/of werken er dan in Oud-West?” Oeps!?

Mijn favoriete antwoord is dan, nadat ik eerst een mystiek gezicht heb op gezet en een fluistertoon als antwoorstem heb aangezet: “Dat…….., weet bijna niemand”

Ik geniet daar wel van, maar de bizarre realiteit is dat het antwoord wel waar is. Er zijn lijstjes en factsheets te over, maar kunstenaars en kunstzinnige uitingen laten zich lastig tellen (en maar goed ook, denk ik dan stiekem).

Toch zijn we vandaag in Oud-West wel op een innovatieve en inspirerende manier een glorieuze stap dichter bij de telbaarheid gekomen: Vandaag is de culturele database van het kunstnetwerk in Oud-West een feit geworden, middels een prachtige interactieve website waar ik als stadsdeelvoorzitter (of is het nu als portefeuillehouder Kunst) echt heel erg trots op ben.

Que sera, sera: Voorlopig even een trio trotse culturscout Marcel Boontje, ambtenaar Kunst Joekenel en ik.

Hoe je hem ook bekijkt: Als Oud-West heeft zijn eigen Orkut, maar dan op het gebied van Kunst en Cultuur. Of als de eerste plek waar je kunstvorm, aanbieder en locatie gewoon kunt vinden. Of als een plek waar onze lokale intiatieven zich en masse of strikt individueel kunnen presenteren, onze nieuwe database is het allemaal -en even een klein beetje pochen: volgens mij zijn we hiermee echt de eerste! En het mooie is ook dat het volstrekt uitrolbaar is: zwaan kleef aan.

De Kunstplanner is bedacht en uitgevoerd door Marcel Boontje


maureau