Dag van de Dialoog

Waarschijnlijk de enige open luchttafel (erg koud, maar met soep)  op de Ten Kate markt onder voorzitterschap van Joke Bakker van de VVD

 

De eerste dag van de dialoog in Amsterdam, was volgens mij een groot succes.

Dialogeren is een nieuw werkwoord geworden.

Ruim duizend mensen vonden elkaar vandaag op de meest onwaarschijnlijke plekken in de stad voor een dialoog.

Vanochtend om acht uur was de aftrap met wethouder Aboutaleb, de pers, tafelvoorzitters en partners.

Daarna werd er overal in de stad gepraat.

Om zeven uur vanavond was het slot van de dag met burgemeester Cohen.

In Oud-West waren 12 tafels.

Annemarie heeft vanuit ons stadsdeel fantastisch werk gedaan om alle betrokken mensen en instellingen in Oud-West te helpen met de dialoogtafels.

Ik heb de hele dag zoveel mooie bijdragen en verhalen gehoord dat ik ze nu nog niet kan vatten omdat ik er met alle impressie van s’ochtends te vroeg tot s’avonds laat nog te veel inzit.

Extra trots was ik op de leerlingen van het Nova College die ik vorige week als sprak tijdens de voorbereidings en oefenavond voor de voorzitters van de dialoogtafels.

Zij zaten allemaal tafels voor en hadden ook nog eens de lef om dat aan burgemeester Cohen te presenteren. Stoere kids van net 14, aan de slag met de dialoog, presenteren voor het oog van de camera en dan ook nog eens een oproep durven doen voor stageplekken voor VMBO leerlingen voor het oog van de verzamelde pers.

Als ze volgend jaar nog willen hebben Ouafa, Houda en Ryan volgend  jaar een stageplek bij mij, maar als het goed is heeft hun oproep impact voor nog veel meer leerlingen.


maureau