Kerst op school

Vanochtend in ieder geval mijn laatste conferentie van dit jaar, over het Sociaal Structuur Plan. De plannen worden goed ontvangen en er is veel bereidheid om er mee aan de slag te gaan, ookal was tijdens de pauzes het naderende kerstreces en het verlangen daar naar minstens zo’n belangrijk gespreksonderwerp.

’s Middags aan de voorbereiding voor het kerstdiner op school.

Gesteund door de taartenworkshop en na een tip van mijn moeder, dit jaar een keertje helemaal anders: de aandacht ging uit naar de decoratie. Dus ondergingen de kant en klare soesjes van de supermarkt een gedaanteverwisseling in een chocoladebadje en ging Tim op de versiertoer.

Trots en kerstgemutst toog hij met de schaal naar school alwaar we Traditie getrouw begroet werden door de zingende bovenbouwleerlingen met lampions op de trappen. De kerstsoesjes waren een groot succes, want voor het eerst kreeg ik na afloop en helemaal leeggegeten schaal mee terug. 

Nieuw dit jaar was een borrel voor de ouders tijdens het kerstdiner georganiseerd door actieve ouders. De school was voor de kinderen, maar in Alverna hadden wij een borrel omlijst met een muzikale bijdrage door [[popup:maartenvanroozendaal_copy.jpg:Maarten van Roozendaal:]]. Een ontzettend leuk initiatief dat zijn oorsprong dankt aan een clubje actieve ouders dat vorig jaar met een kleine Urbansubsidie samen met het stadsdeel het plein voor de school is gaan verlevendigen. De ouders kregen de smaak te pakken en sindsdien zijn er met enige regelmaat van dit soort leuke acties.

Ik heb het nog nooit zo vol gezien in Alverna en het overigens ook nog nooit zo snel halfleeg zien stromen toen het tijd was de kindern weer op te halen.


maureau