Veelzijdig werk

Woensdagochtend ging het portefeuillehoudersoverleg Werk en Inkomen op werkbezoek bij de WRA-Groep. Zij voeren in Amsterdam de sociale werkvoorziening, leveren werk voor mensen met een arbeidshandicap. Het werkbezoek deden we samen met de wethouders Aboutaleb als verantwoordelijke voor werk en Hester May als bestuurlijk verantwoordelijke voor de gemeentelijke diensten die veel diensten van de WRA-groep afnemen.

Zo’n werkbezoek is voor mij weer het levende bewijs dat zien veel beter werkt dan lezen. We kregen een rondleiding door de produktiehal, een bevolgen uitleg over hoe dit bedrijf met de mensen en hun mogelijkheden om gaat en ook nog een toekomstbeeld over hoe we als Amsterdam samen beter met mensen met een handicap en/of een lange afstand tot de arbeidsmarkt om kunnen gaan.

Sommige dingen weet je gewoon ook niet. Ik heb nooit geweten dat het postverkeer tussen de diverse gemeentelijke onderdelen afgehandeld wordt door een onderdeel van de WRA-Groep. Nu weet ik dat wel en prompt kwam ik dezelfde dag een bezorgauto van hen tegen.

Ik vond het erg inspirerend en ben ondertussen best benieuwd van welke diensten wij als stadsdeel gebruik maken.


maureau