Alle Ballen…

Veel mensen maken zich zorgen over de onzichtbaarheid van onze Minister President.

Ik behoor niet tot die mensen.

Over het algemeen maak ik me meer zorgen als hij wel zichtbaar is.

Ik krijg niet opeens meer vertrouwen in de toekomst van dit land als ik J.P. Balkenende, al is het dan verwelkomd door Frits Huffnage.l te zien brallen met een glas bier alvorens hij de toog beklimt. Dat hij dit doet tijdens een 125 jarig lustrum van Studentencorps L.A.N.X. is in mijn optiek geen verzachtende omstandigheid.

Tijdens mijn studietijd had ons favoriete bandje De Dono’s, Later Dik Hout en de Planken geheten een nummer “Alle Ballen zijn vervelend en ontzettend stom.” Weinig genuanceerd, maar het werd op feestjes naar hartelust meegezongen.

Ik was het liedje bijna vergeten, kom geloof ik tengenwoordig vaak mensen tegen met een corps verleden maar toch, bij de beelden op AT5 kwam het weer helemaal boven.


admin