Cuba op de Dam

GroenLinks, de partij van de amsterdamse emancipatiemachine had aan het begin van de avond meer weg van een Cubaanse applausmachine.

De ALV boog zich over de tekst van het programakkoord.

Het applaus na de toespraken van Marijke en Maarten was ongekend hoog.

Daarna kwamen natuurlijk de vele kritische vragen die allemaal beantwoord werden.

“Voorzitter ik heb 17 punten maar ik slik ze allemaal in omdat dit programakkoord een stijl van betrokkenheid ademt die wij in dit land lang gemist hebben.”

Of zoals iemand anders het later ongeveer zei “Vier jaar geleden zette Rotterdam de toon voor een nieuw geluid. Laat nu Amsterdam de trendsetter zijn voor een nieuwe landelijke koers volgend jaar.”

Naast het enthousiasme voor een RoodGroen college, herkenden de leden wel degelijk de punten in de teks voor GroenLinks belangrijk waren. Zoals meer geld voor armoedebeleid, Voorscholen, kinderen, milieu, werk moet lonen, wonen voor starters en meer aandacht voor zelforganisaties.

Zojuist is met grote instemming en nog veel meer applaus de tekst van het programakkoord door de ALV van GroenLinks goedgekeurd.

Wij vergaderden voor mij voor het eerst op de Dam, Dam 1 waarvan ik dacht dat dat adres voorbehouden zou zijn aan het paleis, maar het klonk allemaal erg goed


admin