Van droom en daad

Wij zetten Mick af in Aubenton, ergens tussen niets en nergens in Noord Frankrijk.
Hij gaat daar mee helpen bouwen aan de droom van zijn theaterdocent. Een oud vervallen landhuis wordt internationale theaterschool, de eerste lessen staan gepland in september.

Het huis heeft alles wat je je bij een oud vervallen landhuis kan voorstellen, maar ook veel meer. Met een glas in de hand krijgen we een rondleiding en ondertiteling.
Uit de vele kleine feiten en details en een beeldend verhaal over hoe het straks zal zijn, begint het te leven: Grondvesten uit de 12e eeuw, een wijnkelder met flessen uit langvervlogen tijden, veel puin, mooie open haarden en een paar ruimtes waar je afgezien van een stevige lap sop en een verfje niets meer aan moet doen.

We worden aangestoken door het enthousiasme en het kost me weinig moeite meer om door het verval heen de droom in praktijk te zien. Mick zal armen, benen en rug de komende tijd stevig voelen, maar daarvoor staat hij wel aan de wieg van het realiseren van een mooie droom.


admin