De Band III

De Band als in “The Band” was er ook volop.
Vrijdagavond los op Oh My God, de ouders van de zanger bijna mijn buren op het kampeerveld en met als afsluiting natuurlijk Oh My God van de Kaiser Chiefs.
Zaterdagavond veilig en vertrouwd om Dick Hout en de Planken, bijna de huisband van de VU tijdens mijn studie en spelend op ons trouwen een band waar ik dus wel een band mee heb.
Zondagavond, eigenlijk ingezet voor de jongeren, Quality Export.
De muzikale band tussen Ierse Folk Punk en de traditionele volksdansmuziek binnen het Nivon van vroeger werd snel gevonden: van jong tot oud stond op de dansvloer bij een spetterend optreden. De onbetwiste hit van het Pinksterkamp 2007, gelukkig verkochten ze een CD om thuis verder te kunnen genieten.
Her en der nog wat ongeruste moeders die hun kinderen door de zaal zagen pogo’en en stage diven, maar op zijn Nivon’s zonder gevaar voor de kleintjes en de voorzichtige dansers.
Op zo’ n feest weet je als stagediver zeker dat je opgevangen wordt. De drummer die na het optreden niet alleen zijn drumstokjes de zaal in zwiepte maar ook zeer enthousiast zijn ouders bedankte voor het feit dat ze op het Pinksterkamp kampeerden, illustreerde het thema band daarmee nog eens extra mooi.
Aan het begin van de nacht gaven zij samen met de percussiejongens van circus Poeha nog een spontane akoestische afterparty op het jongerenveld waar ik op gepaste afstand samen met de ouders van de drummer nog enorm van heb genoten. Het was dan wel niet nachtelijk stil op het jongerenveld, maar wel erg saamhorig en muzikaal.
Maandag sloot de salsa jongeren groep Fuego van de Muziekschool Amsterdam het Pinksterkamp muzikaal af waarbij de deelnemers aan de workshop salsadansen ruim de gelegenheid kregen het geleerde in praktijk te brengen.
Als we het gastenboek mogen geloven, dan kunnen we de muzikale programering van dit jaar zo kopieren naar volgend jaar.


admin