Competent?

Een mens doet soms vreemde dingen op de vrije vrijdagavond.
Ik ging niet jaren 60 dansen en ook niet naar een bandje, want vond mijzelf te moe.
Wel ging ik op zoek naar bruikbare informatie voor mijn werk – ben op het moment bezig een leergang over breedbandige internet educatieve toepassingen voor het amsterdamse onderwijs vorm te geven- en klikte van link tot link een boel interessante dingen langs (ik doe dit al avonden lang en ben het nog steeds niet zat).
Tijdens een zelfvergund rustmoment vulde ik de online assesmenttool voor ICT competenties in het onderwijs van Ict op school in.
Met mijn ICT competenties zat het wel goed, competenties als leerkracht werden hier (gelukkig) niet getest zodat ik ook niet door de mand kon vallen.
Mijn onderwijservaring is beperkt tot de universitaire onderwijsstage en de laatste keer dat ik voor de klas stond was (afgezien van de symbolische lessen die ik als portefeuillehouder onderwijs mocht geven) zo’n 18 jaar geleden op een scholengemeenschap in Lelystad.
Mijn lesmethode, engels geven door de teksten van popsongs te analyseren en naar de muziek te luisteren werd door de leerlingen wel op prijs gesteld, de muziekkeuze minder: “Juf we hebben liever de Backstreet Boys dan uw Anne Clark en Pink Floyd”
Maar ja, dat was nog In de tijd dat ik de computer als niet veel meer dan een veredelde tekstverwerker zag, hetgeen me doet denken aan het grapje dat ik laatst hoorde: een kind ziet een typemachine en zegt “dat is een slimme computer, die print meteen!”


admin

1 COMMENT
  • Dirk

    “dat is een slimme computer, die print meteen!” – Wow!

Comments are closed.