Les cl

Sinds de terugkomst van vakantie verzamel ik tussen het werken door allemaal mooie sites en programma’s om mijn Frans mee te onderhouden.
Een taal leren in het digitale tijdperk is een waar feestje: mijn telefoon heeft een tweetalig woordenboek, de internetradio staat op Radio Nostalgie en ik minicorrespondeer met een Tunesier op www.babbel.com en krijg dagelijks een mailtje met actualiteiten van een soort Franse Jeugdjournaal site en dat allemaal tussen de bedrijven door op momenten dat het mij uitkomt.
Vanochtend vond ik het openingsnieuwtje uit mijn dagelijkse franse actualiteiten wel dubbel interessant, en weer een mooie uitdrukking geleerd: Rien de pire = niets ergers dan (overigens politique du pire is wanhoopspolitiek)


Les embouteillages : rien de pire pour la pollution de l’air ! (


admin