Weer met volle vaart vooruit

Het gewone dagelijkse leven liep dus wel hard vandaag. Vollop drukte en verzoeken, terwijl ik mijn benen nog voelde vanuit het werkbezoek aan Antwerpen en eerlijk gezegd toch ook de indruk had dat ik niet helemaal weekend had gehad, maar goed.

Erg leuk was de voorbereidingsgroep voor onze ingratiediscussie met de commissie Welzijn omdat we daar ook net in Antwerpen een bijeenkomst over hadden gehad. Dat hielp onmiddelijk mee bij de voorbereiding, dus het eerste succesje van ons werkbezoek lag er vandaag al.

’s Avonds een goede vergadering met de agendacommissie van de Samenwerkende Amsterdamse Stadsdelen. Tijdens onze Onderwijs en Welzijnsconferentie formuleerden we aan de hand van een aantal inhoudelijke dossiers onze gemeenschappelijke ambities. Veelvuldig werd bij de “hoe-vraag” terugverwezen naar de agendacommissie. Dat was heel verstandig en spaarde toen veel tijd.

Maar al bij de eerste agendacommissie kwamen we tot de conclusie dat we zoveel samen hadden geformuleerd dat er toch minstens een extra en lange sessie van de agendacommissie nodig was om die ambities in goede banen te leiden.

Dat deden we vanavond. We deden goede zaken, met vanaf halverwege de avond een flesje wijn op tafel. 

Morgenavond raad, waarschijnlijk met heftige discussies. Het wordt vast laat, veel verslag over Antwerpen zal er morgen dus wel niet inzitten.


maureau