Van bouwoverlast naar Schilderfestijn

 

 

Op het Nicolaas Beetsplantsoen is de Dienst Waterbeheer en Riolering bezig een ondergronds bergbezinkbassin te maken. Deze is voor de tijdelijke opvang van rioolwater tijdens hevige regenval.

Maandag hebben de leerlingen van basisschool De Kinkerhoek samen met de DWR de bouwschutting op het Nicolaas Beetsplein beschilderd. De schutting staat om een diepe bouwput waar DWR Alle 300 leerlingen van De Kinkerhoek schilderen de komende twee weken een stukje van de schutting. Per dag wordt er in groepjes geschilderd. De werkzaamheden van DWR duren nog tot en met november.

Het is onvermijdelijk dat bouwwerkzaamheden voor overlast zorgen. Dit geldt zeker voor een plein dat ook als schoolplein fungeert. DWR betrekt daarom de basisschool bij de bouwactiviteiten. Op deze wijze hoopt DWR, ondanks de overlast, begrip te kweken voor de noodzaak van de werkzaamheden.

                   Foto’s: DWR


admin