laatste raad en lintjes

Vanavond hadden we de laatste raadsvergadering van de huidige raad, al bijna de “vorige” periode.

Raar om dat nu al zo te benoemen want dat was wel de club met wie je het deed, terwijl de nieuwe groep al klaar staat maar formeel pas bestaat als ze geinstalleerd zijn.

Een raar moment.

Voor onze raad betekent dit dat er vanavond ca. 13 van de 17 raadsleden afscheid nam die echt niet meer terugkomen. Dat is nogal wat.

in eerste instantie is het morgen maar 4 uit de vorige periode en 13 nieuw.

Er zijn in onze sameleving instellingen denkbaar waarin de verandering minder rigoreus plaatsvindt als hier in de raad op dit moment.

Ook ik ben onderweg naar buiten, maar ben er nog volop: dubbel want ik neem niet tegelijkertijd met de vertrekkende club raadsleden afscheid. Sterker nog, ik installeer morgen als tijdelijk raadsvoorzitter de hele nieuwe club met wie ik niet echt meer ga werken.

Ik mag morgen voor het eerst in vier jaar weer eens een raad voorzitten. Lijkt me erg leuk.

Vanavond was voor mij afgezien van het afscheid van een club mensen met wie ik in de afgelopen vier jaar (en vaak nog langer) veelvuldig heb samengewerkt speciaal dat ik in naam van de koningin lintjes uit mocht delen voor de raadsleden die twaalf jaar onafbebroken in functie waren geweest.

2 raadsleden viel in eerste instantie de eer te beurt, ik deed mijn best om daar een mooie gebeurtenis van te maken want een lintje van de koningin krijg je niet iedere dag.

De timing – als entre act van het ingehuurde beleidstheater dat de raad een mooi afscheid ging bezorgen – was ideaal want niemand kon mij kwalijk nemen dat ik in de lijn van het theater mijn eigen pauzenummer vorm gaf.

Wat ik zelf met lintjes en het koningshuis heb is vast, maar dan morgen voeding voor een volgende stukje, maar ik vond het een eer om de onderscheidingen op mijn manier uit te delen en ik was blij dat ze bij beide ontvangers, elk op hun eigen manier goed in aarde vielen.

Na alle plichtplegingen eindigde ook onze laatste raad weer in grote eensgezindheid in de kroeg aan de overkant, waardoor ik ook nu weer pas laat thuis ben.

Morgen de installatie van de nieuwe raad, de show must go on.

Spannend, we konden van te voren absoluut niet voorspellen of Henk Sandee het lintje wel of niet zou accepteren.

Zijn gezichtsuitdrukking geeft daar hier ook nog niets van weg….

Maar ja hoor, iedereen haalde opgelucht adem, ik niet in de laatste plaats

Gelukkig was bij Nils van Turnhout volstrekt duidelijk dat hij het lintje ging accepteren, trots


admin